Jótékonysági est a kollégium újjáépítésére

Jótékonysági hangversenyt és bált rendeztek szombaton este és éjszaka Marcaliban a januárban leégett somogyzsitfai kollégium újjáépítésének megsegítésére. A kulturális központban a helyi zeneiskola növendékei és tanárai, néptánc és könnyűzenei együttesek és énekesek léptek fel. A bevétel teljes összegét a kollégiumnak ajánlották fel a szervezők.

A vártnál jóval kevesebben, alig százan vásárolták meg a 3500 forintos belépőt. A szombati jótékonysági est a második ilyen rendezvény volt Marcaliban, először januárban tartottak hasonlót a kollégium támogatására. Kiss Vince iskolaigazgatótól a Független Hírügynökség megtudta: akkor 700 ezer forint gyűlt össze a jegyek árából és az adományokból. Az intézmény által nyitott számlára eddig közel 7 millió forintot utaltak át magánszemélyek, intézmények és cégek. Sokan segítenek kedvezményes vásárlással is. A cserepeket, a parkettát és a nyílászárókat is olcsóbban veheti meg az iskola a gyártóktól.

A januárban keletkezetett tűz helyreállítási munkái a tervezési szakaszban vannak. A tervdokumentációkat ezekben a napokban egyeztetik a mérnökök a szakhatóságokkal. A kivitelezőt még nem választotta ki a fenntartó marcali képviselőtestület, az iskolaigazgató azonban reméli, hogy olyan nyeri el a pályázatot, aki hajlandó együtt dolgozni az iskolával. Az Erdőgazdasági Szakmunkásképző Iskolában ugyanis szeretnének minél több munkát saját maguk elvégezni.
Ha minden a tervek szerint halad, szeptemberben már a felújított kollégiumba kapnak szállást a diákok. A felújítási munkák végösszege várhatóan meghaladja a 200 millió forintot.Sporthírek