Jótékonysági cserebere: élelmiszerért ruhát Miskolcon

Miskolc – Tartós élelmiszerért cserébe használt játékok, felnőtt és gyermekruhák közül választhattak, akik szombat délelőtt ellátogattak a Szinvapark sétányára.

Az Étel az Életért Programot most először rendezte meg az Észak-Magyarország.Com Szociális Szövetkezet, de ezentúl minden hónap második szombatján tartanak ilyen rendezvényt.

A szombati gyűjtésen közel 100 kiló tartós élelmiszer gyűlt össze, főleg olajat, konzerveket, sót, cukrot, májkrémet hoztak, amikért cserébe választhattak használt ruhát. Az összegyűlt tartós élelmiszereket a rendezvény végén a Máltai Szeretetszolgálat viszi tovább és osztja szét az arra leginkább rászorulók közt – tudtuk meg.

– A mélyszegénységben élők ezáltal élelmiszert kapnak, másoknak pedig lehetőségük nyílik olcsóbban, tartós élelmiszerért ruhaneműt és egyéb cikkeket vásárolni – mondta lapunknak Theodorovits Andrea szervező. Azt is megtudtuk, a használt ruhák tisztításában a Miskolci Patyolat Zrt. segédkezett, a Tanoda Sütőipari Kft. pedig 30 kilogramm kenyérrel járult hozzá a jótékonysági akcióhoz.

A szervezők azt is megoldották, hogy aki nem tudta személyesen elhozni az adományát, de adakozni akart, díjmentesen hívhatta a Fortuna M Taxit.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s