Jótékonysági agárversenyt tartanak az Alsónémedi Agárparkban

Budapest – Jótékonysági agárversenyt rendez szombaton és vasárnap az Alsónémedi Agárparkban a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány, amely a rendezvényen befolyt összeget az agár fajtamentés programjára fordítja.

Szombaton a keverék és nem agár kutyák állhatnak rajthoz, az agarak versenyére pedig vasárnap kerül sor – közölte az alapítvány az MTI-vel.

A versenyen egy motoros szerkezettel, zsinóron húzott műnyúl után futnak a kutyák, de nem egy ellipszis alakú pályán, hanem egy nagy réten, cikkcakkban lerakott tárcsák segítségével, fordulók és kanyarok beiktatásával, amely a valódi, élő nyúl mozgását utánozza.

Ezen a típusú megmérettetésen nem a gyorsaság, vagy az idő számít, hanem a bírók pontjai döntik el, melyik kutya lesz a nyertes. A pontozáskor az intelligenciát, a gyorsaságot, az “űzési kedvet”, a fordulékonyságot és a kondíciót veszik figyelembe a bírák.

A versennyel párhuzamosan rendezett jótékonysági vásár bevételét a szervezők az agár fajtamentés programra javára fordítják, amely ötéves fennállása óta mintegy 300 agarat mentett meg és juttatott gazdához.

-MTI-