Jótékonyságból termeltek marihuánát

London, 2012. október 18., csütörtök (MTI) – Merő jótékonyságból termelt marihuánát egy brit pár: a haszonból szegény és beteg afrikai gyerekeken segített. Háromévi börtönt kaptak mindketten.

A hatvanas éveiben járó pár rendszeresen látogatott kenyai falvakat, segélyezett iskolákat, számítógépeket vett egy szemészetnek, kifizette egy fiú lábának az amputálási költségét (a gyerek a műtét nélkül meghalt volna). Mindezt abból a 400 ezer fontból – 140 millió forintból – fedezték, amelyre hat év alatt tettek szert angliai gazdaságukban narkótermesztés révén.

Lebukásuk teljesen véletlen volt: egy rendőr egy betörő üldözése közben megérezte a jellegzetesen édeskés illatot, amely a pár Long Sutton-i gazdaságából terjengett. Amikor a rendőr becsengetett hozzájuk, a 63 éves asszony nyitott ajtót, és azonnal elismerte, hogy valóban drogot termel férjével.

A tanya épületeiben 159 tő kendert (Cannabis sativa) talált a hatóság, a marihuánát a növény megszárított leveleiből és virágaiból állították elő.

A pár bírósági tárgyalásán még az ügyész is azt mondta, hogy jó emberekről van szó, akik rossz útra tévedtek – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

– MTI –