Jordán Tamás Szombathelyen igazgatna színházat

A Nemzeti Színház főigazgatója csütörtökön jelentette be a szombathelyi közgyűlés testületi ülésén, hogy elvállalná a városi kőszínház vezetését. Jordán Tamás a Független Hírügynökségnek azt nyilatkozta, a kihívás izgatja, hogy egy olyan városban lehet színházat “csinálni”, ahol korábban még nem volt kőszínház.

Jordán Tamás elmondta, nem újkeletű a gondolat, már évek óta tárgyal a város vezetőivel a színházalapítás kérdéséről. A Nemzeti Színház főigazgatója kérdésünkre elmondta, szívesen vállalná az új színház vezetését, mivel egy teljesen új művészeti színfoltot lehet megteremteni a város életében, ami egyben fórum és találkozóhely is.

Jordán Tamás a kaposvári minta alapján szeretné megvalósítani a színházi struktúrát. Az állandó társulat 15 főből állna, közölte a főigazgató. A repertoárral kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy megbízható, magas színvonalú előadásokat lát majd a közönség. Olyan műsorrendet kell kialakítani, tette hozzá a főigazgató, ami meg tud tartani hatezer bérletes nézőt. A szombathelyi színház a tervek szerint 2008 decemberében tarthatná meg az első előadását.

A színházalapítás részleteit tartalmazó koncepciót május végén kell a szombathelyi közgyűlés elé letennie Jordán Tamásnak.