Jönnek az unokák, telt házas hotelek

Akt.:
Illusztráció - Jönnek az unokák, telt házas hotelek
Illusztráció - Jönnek az unokák, telt házas hotelek
Miskolc – A rohanós, dolgos hétköznapok után itt a hosszú hétvége.

Aki teheti, a hosszú hétvégén elutazik valahová, és igyekszik gondtalan napokat eltölteni valamelyik vellness szállodában. Erre azonban nem mindenkinek futja. Az egyetemista fiatal párnak, Kiss Marcellának és Kolozsi Gergelynek sem. Velük a Búza téren találkoztunk pénteken, és azt mondták, azért így is hasznosan telik majd a hosszú hétvége. Pihennek, kirándulnak, a barátaikkal találkoznak, megünneplik Gergely születésnapját, de tanulniuk is kell. Elárulták: mindketten örülnek, hogy vannak négynapos hétvégék is a naptárban.

Balázs Mária, miskolci szociális gondozó sem utazik sehová, de mégis mozgalmasan teli majd a hétvégéje. Meglátogatják a gyerekek, az unokák, tehát sütni és főzni fog, de várja a kedvesét is, aki egy másik városban lakik. Nagyon szeretné, és reméli, hogy sikerül is egy kicsit kirándulni a hegyekben, mert a természetet nagyon kedveli.

Munka és stressz

Mária úgy véli, nagyon kellenek ezek a hosszabb pihenők, mert ma már a 24 óra nem elég. Az életünk csupa rohanás, munka és stressz, nincs idő a családra, a gyerekekre, és felnőtt gyermekei ugyanerre panaszkodnak.

A hotelek és fogadók viszont telt házas hétvégére készülnek. Telkibányán, az Aranygombos fogadóban megtudtuk, két héttel ezelőtt már nem voltak üres szobáik ezekre a napokra. A vendégek Miskolcról, Nyíregyházáról, a Dunántúlról és a fővárosból érkeznek. Természetesen a jó levegő, a kirándulás és a gyönyörű természet miatt.

Miskolctapolcán is sok lesz a vendég a napokban. A Calimera Wellness és Konferencia Hotel értékesítési vezetője, Oravecz Gergely portálunknak elmondta: a legtöbb vendéget a fővárosból várják, akik tulajdonképpen idemenekülnek a nagyváros zajától. És bár a statisztikákból az derül ki, hogy az embereknek kevesebb a pénzük, mint az elmúlt években, de a hosszú hétvégére azért rászánják a pénzt, jelezte a szakember. Tapolcát elsősorban a Barlangfürdő miatt szeretik, és a természetért. A hotel wellness szolgáltatása pedig csak ráadás.