Jónak lenni jó! – Máltai Szeretetszolgálat: esélyteremtésre, mozgássérült fiatalok támogatására fordítják a felajánlásokat

Jónak lenni jó! – Máltai Szeretetszolgálat: esélyteremtésre, mozgássérült fiatalok támogatására fordítják a felajánlásokat
© Illusztráció - infogyor.hu
Budapest – Gyermekek esélyteremtésére, mozgássérült fiatalok támogatására és életmentésre szeretné fordítani a felajánlásokat a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági kampányának idei kedvezményezettje, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – mondta Győri-Dani Lajos, a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hatodik alkalommal rendezi meg Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányát; a közmédia december 17-én ismét egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat.

Győri-Dani Lajos úgy fogalmazott, a Jónak Lenni Jó! kezdeményezés hagyomány lett, amelynek ereje van, ezért abban bíznak, hogy sok embert, vállalatot is meg tud szólítani.

Hangsúlyozta: három nagyon fontos célt jelöltek meg ehhez a gyűjtéshez. Szeretnék felzárkóztatásra, gyermekek esélyteremtésére, kiskori fejlesztésre költeni a pénzt. Emellett mozgássérült és fogyatékkal élő fiatalok támogatására is, mivel látják, mekkora ereje van annak az integrációnak, amikor mozgássérült és egészséges fiatalok táboroznak együtt – mondta. Harmadik nagy területként Győri-Dani Lajos azoknak az embereknek a segítését nevezte meg, akik a legnagyobb bajban vannak, mint mondta, a mentés, elsősegélynyújtás mindig fontos.

Jelezte: sokan önkéntes munkával, sokan pedig pénzzel, tárgyi adományokkal segítik a munkájukat.

– MTI –