Jónak lenni jó!: a máltaiaknak gyűjtenek

Miskolc – Két jótékonysági akció is indul, amivel a Máltai Szeretetszolgálat munkáját lehet támogatni.

Egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat a közmédia vasárnap a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A nézők licitálhatnak Rafael Nadal világelső teniszező ütőjére és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. felajánlására is.

Valamint fix áron elvihető többek között Szilágyi Áron olimpiai kardvívó dedikált kardja, Ronaldinho brazil labdarúgó dedikált labdája, egy 1956-os tokaji aszú borkülönlegesség, a Hegyi doktort alakító művész, Hans Sigl orvosi köpenye és Artur Kisenko dedikált kesztyűje a Thai Box Akadémia felajánlásában. Kárpáti György, olimpiai bajnok vízilabdázó Bem József honvédtábornok szablyájának hű másolatát, Eperjes Károly pedig az Uramisten című filmben alakított szerepéért 1985-ben, a chicagói filmfesztiválon elnyert legjobb férfialakítás díját bocsátja árverésre az MTVA jótékonysági akciójában.

Az Adni öröm! akcióban tartós élelmiszert gyűjtünk.” Dr. Csiba Gábor

Ezeken túl az 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehet támogatni a kezdeményezést, a szeretetszolgálat pedig az adomanyozz.hu oldalon is várja a hozzájárulásokat.

A jótékonysági műsorfolyam keretében a Máltai Szeretetszolgálat miskolci szervezetének munkáját is megismerhetik a nézők, hiszen az elmúlt napokban a megyeszékhely több helyszínén is forgatott a köztévé – tudtuk meg dr. Csiba Gábortól, a szolgálat miskolci elnökétől. Dr. Csiba Gábor egy másik, ugyancsak vasárnap induló akciójukra is felhívta a figyelmet: az Adni öröm! kampány keretében, három napon keresztül, tartós élelmiszert gyűjtenek a szeretetszolgálat aktivistái az ország összes Spar áruházában.

21. alkalommal

– A vásárlók az adományozni kívánt termékeket a kosarukba teszik, a kassza után pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek átadják, ahonnan az ajándékcsomagok a rászorulókhoz kerülnek – tette hozzá. Az Adni öröm! kampányt idén 21. alkalommal rendezik meg, tavalyi 288 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze.

– ÉM –