Jön az új menetrend

Ahogy azt megszokhattuk, szeptember 1-jétől új menetrend lép életbe Miskolcon. A változásokról az alábbi tájékoztatást kaptuk az MVK Rt-től.

  • A 22-es autóbuszok az Egyetemváros irányában nem állnak meg a Szemere utcai megállóhelyen.
  • Az 5-ös viszonylaton (2005. 06. 16-a és 10. 15-e között és 2006. 04. 01-jétől 2006. 06. 15-éig) munkanap és munkaszüneti nap 2-2 járat Diósgyőr végállomás irányából a Vadaspark érintésével közlekedik.
  • A 18-as járatok a Repülőtér irányából nem érintik a Szeles utcai megállóhelyet. Az Álmos utcai megállóhely után a Petőfi tér megállóhelyen állnak meg.
  • Módosul az Aba utca (autóbusz) és a József utca (villamos) megállóhelyek neve. A továbbiakban: Lézerpont.
  • A szeptember 1-jétől 2006. június 15-éig érvényes  menetrendkönyv augusztus 27-étől megvásárolható a jegy és bérletpénztárakban. Ára: 99 forint. A szeptemberre érvényes 3800 forintos kombinált bérletszelvényt vásárlók az előző évekhez hasonlóan menetrendkönyvet kapnak ajándékba.
  • Diákok, bérletek, kedvezmények

    A szeptember havi tanuló bérletszelvények már augusztus 27-étől felhasználhatók a miskolci villamosokon, buszokon. Az MVK Rt. tájékoztatása szerint a tanulók utazási kedvezménye az érvényes (előző tanévi érvényesítő matricával ellátott) diákigazolvánnyal együtt jogosít fel utazásra. Az általános iskolák első osztályos tanulói már diákigazolványuk átvétele előtt is élhetnek az utazási kedvezménnyel. Az előző tanévi érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok az október havi bérletszelvény lejártáig – tehát 2005. november 5-én 24.00 óráig – érvényesek.