Jön az eddigi legnehezebb

Megkezdi a Vegyész a férfi röplabda Élcsapatok Kupája második csoportkörének küzdelmeit.

Mint ismert, a Vegyész RC-Kazincbarcika a selejtezőt Észtországban sikerrel abszolválta, miután simán legyőzte a házigazda Parnut, és a macedón Gio Strumicát. Ezzel borsodiak a második szakaszba jutottak, itt csatlakoznak a kiemelt portugál Benficához és a román Contantához, valamint az ugyancsak továbbjutó szerb Vojvodinához. Az első ellenfelük szerdán 17.30-tól hazai környezetben a román gárda lesz.

Csak jókat

– Eddig is sokféle ellenféllel találkoztunk, most egy újabb ország meghatározó csapata következik – mondta Demeter György, a VRC vezetőedzője. – Innentől kezdve csak nehéz, és még nehezebb riválisok ellen kell helyt állnunk, egy nagyon komoly ötös sorozat előtt állunk. Szerencsére sikerült a Constantáról felvételt szereznünk, így kielemeztük a játékukat, és ami még fontos, hogy jelenleg veretlenül vezetik hazájuk bajnokságát. S hogy mit láttam a meccsükön? Csak jókat lehet elmondani róluk. Rendkívül labdabiztosak, tapasztaltak ami nem véletlen, hiszen keretüket a román válogatottak mellett három légiós, amerikai, moldáv és szerb egészíti ki.

A szakember arra a felvetésre, hogy mi vezethet ellenük eredményre a következőket mondta:

– Ki kell használnunk a hazai környezet és a termünk előnyeit – folytatta Demeter György. – A nyitásainkkal kell operálnunk, hiszen az lehet az alapja a hatékony támadójátékunknak. Sajnos a mögöttünk hagyott szünetben betegség és sérülés miatt többen is hagytak ki edzéseket, de ez most nem számít, “hegyeket” kell megmozgatni a találkozón. Minden csapat verhető, így mostani riválisunk is, de ehhez türelem és taktikai fegyelem szükséges.

A trénertől azt is megtudtuk, hogy a találkozón a Toronyai, Szalai, Kárpáti, Tomanóczy, Nebotov, Gelencsér hatos fog kezdeni, míg a liberó Szántai lesz.

PA