Magyarország

2011.01.15. 15:42

Etikai kódex busóknak

<p>Etikai kódex készült a busóknak. A mohácsi busójárást az Unesco 2009-ben a szellemi világörökség részévé nyilvánította. A város vezetése úgy gondolta, ahhoz, hogy ennek a címnek méltóképpen megfeleljenek a fesztivál szabályozni kellene a télűző busók viselkedését, öltözködését is. A település polgármestere szerint nem szeretnék, ha egyszerű "bazári felvonulás" lenne a rendezvényből.</p>

A busójárás honlapján már meg is találhatóak a busók számára javasolt és a nem javasolt viselkedési formák. A busójárás etikai kódexe szerint részegen és álarc nélkül mutatkozni idén már nem javasolt a fesztiválon résztvevőknek. A kódex szabályozza, hogy a busóknak milyen öltözéket kell viselniük, de még azt is, hogy a hagyományos fa álarc helyett nem szabad gumit vagy műanyagot felvenni.

Szekó József, Mohács polgármestere szerint azzal, hogy az Unesco a szellemi világörökség részévé nyilvánította a busójárást, nagyobb lett az érdeklődés az esemény iránt. Nem szeretnék, ha "egy bazári felvonulás lenne" a rendezvényből - mondta el a Független Hírügynökségnek Szekó József.

Az idei busójárás március harmadikán kezdődik majd, és hat napon keresztül tart. Körülbelül 100 ezer látogatót várnak a városba.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!