Jön a távhő, ha kérik

Jön a távhő, ha kérik
Amennyiben szélsőségesen hidegre fordulna az idő, akkor telefonon keresik meg azokat, akik még nem jelezték igényüket.

Már majdnem minden távhős közintézmény és egyéni fogyasztó kérvényezte a fűtés elindítását, de vannak még olyanok, akik nem igényelték a szolgáltatást  – tudtuk meg Gerda Istvántól, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatójától.

A szolgáltató vezetője elmondta, nem kezdik el automatikusan a fűtést, továbbra is kérvényeznie kell a lakóközösségnek vagy a közintézmény vezetőinek a szolgáltatás indítását, majd ezt követően néhány órán belül már meleg lesz.

Gerda István arról is szólt, hogy amennyiben szélsőségesen hidegre fordulna az idő, akkor telefonon keresik meg azokat akik még nem jelezték igényüket.

Spórolhatnak is

Kisvárdán gyakorlatilag már az első hideg őszi napok óta igénybe vehetik a távfűtést a lakótelepen élők, akik egyébiránt maguk is szabályozhatják lakásuk hőmérsékletét.

Az egyes háztömbökben az ott lakók többségének a kérésére nyitja meg a fűtéscsapot a szolgáltató.

Akadtak olyan lakóközösségek – elsősorban persze azok, amelyeket zömmel idős emberek alkotják –, akik már két héttel ezelőtt kérték a radiátorok felfűtését.

Mindazonáltal, akik – legalábbis egyelőre – nem kérnek a művileg előállított melegből (no meg spórolnának is), azok egy csavarintással „közölhetik” szándékukat a rendszerrel.

– Sipos Marianna -