Friss hírek

2010.03.21. 17:09

Éneklõ apácák versenye

<p>Éneklõ apácáknak indított tehetségkutató versenyt a brit Decca - közölte vasárnap a BBC. A lemezkiadó cég a világ minden részébõl keres jelentkezõ nõvéreket, hogy a gyõztesekkel létrehozzon egy sikerre esélyes társulatot.</p>

A Decca határidõt is kijelölt. A pápa szeptemberi nagy-britanniai látogatásának alkalmából akar kiadni egy albumot, amelyen az apácák gregorián énekeket és más dalokat adnak elõ. A verseny ötletének elõzménye egy régi felvétel javított kiadása volt, amelyen szintén apácák énekelnek.

A Decca felkérte az apácákat és a katolikus rendeket világszerte, hogy lépjenek kapcsolatba vele, és küldjék el bemutatkozó felvételeiket. A cég igazgatója azt mondta, hogy példaképük egy sikeres amerikai film, amelynek Whoopi Goldberg a fõszereplõje."Ez egy eredeti ötlet, hogy megtaláljuk a 21-ik századi Apácashow szereplõit"- közölte Mark Wilkinson.

Tom Lewis, a Decca vezérigazgatója szerint "amikor az ember hallja az apácák énekét, az olyan, mintha megszabadulna a mai világ hajtásától, stresszétõl, zajaitól, és a béke valamint a nyugalom költözne belé."

Lewis egy másik, korábbi sikert akar megismételni. 2008-ban õ szervezte meg a szerzetesek dalversenyét, amit heiligenkreuzi ciszterci kolostor papjai nyerte meg, és albumuk platinalemez lett. Az osztrák szerzetesek azóta szerzõdést kötöttek a Youtube-bal is klipjük megjelentetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!