Ezt írtuk anno 2000-ben

2020.02.20. 07:30

Eltűnne az MVK-pályaudvar

Miskolci városrészek szabályozási terve a napirenden.

Eltűnne az MVK-pályaudvar a Búza térről – lakossági megmérettetés előtt három miskolci városrész szabályozási terve – hirdeti az Észak-Magyarország címsora a lap 2000. február 18-i számában.

Piac, körbekerítve

A végső fázishoz érkezett három építésszabályozási terv – a Búza téré, a Kisavasé és a Lillafüred–Hámor–Ómassa együttesé –, ami szeretné „helyzetbe hozni” az érintett városrészekben élőket.

Három településrész esetében jutott el a tervezés utolsó állomásához a közelmúltban a szabályozási terv. A terveket most közszemlére teszi a polgármesteri hivatal.

A lap írásából kiderül: a legérdekesebb téma kétségkívül a Búza téré. A most elkészülő tervek nem az önkormányzat tervezett beruházásairól szólnak – szabályozási tervek, amelyek a jogszabályi lehetőségét teremtik meg jelenlegi és majdani városházi elképzelések megvalósításának, így annak a többéves elgondolásnak, miszerint rendezni kellene végre a Búza téri piac környékét. Hiszen számos szakember által megfogalmazódott: a piacot zárt egységgé, körbekerített, őrzött, mindamellett kulturált, színvonalas objektummá kell alakítani – erre el is készült a közelmúltban a megfelelő építészeti terv.

Feltünteti az új szabályozás az önkormányzati szakemberek törekvését, hogy megoldják a városi buszpályaudvar jelentette problémát. Az MVK járatainak indítóállását elvinnék jelenlegi helyéről – vagy szétszórva a megállókat a közeli utcákban vagy koncentráltan a tér Szeles utca felőli sarkára. A buszállomást azért kell kitiltani a tér frekventált részéről, mert hiányzik egy, a teret a nagy kereszteződés irányába lezáró épület – érvel a cikkben az illetékes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában