Jól sikerült a rendőrök és a közterület-felügyelet ferencvárosi akciója

Sikeres volt a szabálysértők ellen indított közös ferencvárosi akció: a IX. kerületi Rendőrkapitányság, a Ferencvárosi Közterület-felügyelet és a Fővárosi Közterület-felügyelet csütörtökön 16 illegális árust és 47 szabálytalanul parkoló autóst bírságolt meg, a zöldterületek rongálásáért pedig 26 esetben büntettek a hatóságok.

A tíztől kora délutánig tartó akcióban körülbelül 20-22 ember vett részt, akik a Kálvin tértől egészen a Vágóhíd utcáig ellenőrizték a közterületeket, beleértve a József Attila lakótelepet is. A 16 illegális áruson kívül négy engedéllyel rendelkező, de szabálysértő kereskedőt is megbírságoltak. Ők általában a megengedettnél nagyobb területen árulták portékáikat, illetve engedély nélkül helyeztek ki valamilyen táblát – mondta el a Független Hírügynökségnek Janocsek Ferenc, a közterület-felügyelet szóvivője. A rendőrök egy körözött személyt is előállítottak a IX. kerületi kapitányságon – tette hozzá.

Ami a szabáyltalanul parkoló autósokat illeti, 123-an megúszták egy szóbeli figyelmeztetéssel, 41 esetben viszont a sofőr távollétében, 6 alkalommal pedig a helyszínen bírságolták meg a vétkes autóst.