Helyi közélet

2015.02.03. 08:43

Börtönt kérnek az ózdi "szigonyosra"

Ózd - Csoportosan felfegyverkezve támadtak egy házra és lakóira Ózdon.

Ózd - Csoportosan felfegyverkezve támadtak egy házra és lakóira Ózdon.Még 2013 nyarán egy nőt majdnem életveszélyesen megsebesítettek a felbőszült támadók, akik csoportosan támadtak a sértett házára, mert a nő terhelően vallott rájuk a rendőrségen. A nyomozás lezárultával a 28 éves támadót életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, társait csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja az ügyészség.

A bosszúra éhes férfi és családtagjai botokat, kardokat illetve szigonyt vettek magukhoz és Ózdon a nő háza elé vonultak. A házat kövekkel dobálták, melynek zajára a sértett nő, férje és lánya az udvarra ment. Felszólították az utcán szitkozódókat, hogy távozzanak. Egyikük, egy 22 éves férfi a kerítésen át be akart mászni a kertbe, de társai ekkor lerángatták onnan.

Előzetesben a hangadó

Eközben a támadók egymást hergelték és megöléssel fenyegették a bent lévőket. A hangadó 28 éves vádlott egy nála lévő 35 centis háromélű szigonyt célzottan a sértett nő felé dobta. A szigony csak azért nem találta el a sértettet, mert ösztönösen hátralépett. Amennyiben nem teszi, úgy akár életveszélyes sérülése is keletkezhetett volna. A megvadult támadók magatartása komoly riadalmat és félelmet váltott ki az utcában lakókban. A szigonyt és a szerszámnyelet dobó vádlottakra végrehajtandó, a többiekre felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak a bíróságnak. A szigonyt dobó férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában