Jól jött a Medvéknek a pihenő, már éhesen várták a folytatást

Jól jött a Medvéknek a pihenő, már éhesen várták a folytatást
Miskolc – A Maciknál jelenleg nincs napirenden egy újabb kapus leigazolása.

Bő egyhetes szünet után folytatódik a jégkorong Mol Liga küzdelemsorozata, a DVTK Jegesmedvék együttese kedden 17 órától a Debreceni HK csapatát látja vendégül.

Tisztulnak a fejek

– A játékosok nem gépek, ezért úgy gondolom, hogy a szusszanásnyi pihenő mindenkinek jól jött – közölte Mayer Péter, a piros-feketék vezetőedzője. – Természetesen minden csak utólag derül ki, hogy véleményem szerint most tisztultak a fejek, erre szükség is volt, hiszen – a nemzetközi kupamérkőzéseket is figyelembe véve – tizenhét összecsapás fáradalmait kellett kipihenni. A pauza alatt mi egészen biztosan nem veszítettük el a lendületünket, az energiaszintünk pedig egészen biztosan kiváló lesz ezután is.

Az pedig egyenesen jót tett nekünk, hogy több játékosunk érdekelt volt a válogatott norvégiai túráján. Dudas és Somogyi bemutatkozása – a torna végeredményétől függetlenül – jól sikerült. Mindketten először voltak válogatottak és utóbbi azzal dicsekedhet majd az utókornak, hogy mindkét magyar gólt neki volt szerencséje a hálóba termelni. Remélem, hogy mindketten nagy lépést tettek annak érdekében, hogy a jövőben is magukra ölthessék a címeres mezt. Jómagam egyébként láttam az összefoglalókat, és az online közvetítések segítségével követtem a stavangeri eseményt.

Felveszik a fordulatot

A keddi ellenfél a Debreceni HK alakulata, s az összecsapásról így vélekedett a tréner:

– Mint mindig, ezúttal is győzelmet várok. A meccs érdekességét az adja, hogy a hajdúságiak szakvezetőt cseréltek, s ilyenkor általában felélénkül egy gárda, amelynek minden tagja bizonyítani akar. Az a kérdés, hogy milyen mentális állapotban érkeznek hozzánk és elszántak lesznek-e. Nekünk az a dolgunk, hogy a szokott teljesítményünket nyújtva, helyzeteinket megfelelően kihasználva diktáljuk a tempót és őröljük fel őket.

A DVTK Jegesmedvék játékosai közül Gőz sérült, a válogatott védőre párhetes kihagyás vár. Izomsérülése van, ennek helyreállítása pedig kényszerpihenőre utalja a Macik hátsó alakzatának egyik kulcsfiguráját. Azt még nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza társai közé, a vezetőedző azonban reméli, hogy ez akár még ebben az évben bekövetkezhet.

A keretnél maradva arról is „kikérdeztük” Mayer Pétert, hogy a játékospiacon kívánnak-e kapust vásárolni, mire a vezetőedző ezt válaszolta:

– Ez az ügy pillanatnyilag nyugvópontra került nálunk. Semmi nem indokolja, hogy napirendünkre vegyük a portásaink dolgát. Mindkét fiatalunk egyaránt jó teljesítményt nyújt és ez kiváló alapot ad számunkra a folytatáshoz.

– Kolodzey Tamás –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s