Jól jártunk a turistákkal Miskolcon

Lillafüreden
Lillafüreden - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Folyamatosan özönlenek Miskolcra a pihenésre és kikapcsolódásra vágyó hazai és külföldi polgárok.

Köszönhető mindez a város kiváló természeti adottságainak és – a dobogós helyezéseket is elért – turisztikai megoldásoknak. Kedden három turistaparadicsomnak számító városrészre látogattunk el. Kíváncsiságunk arra irányult, a lelkes látogatók mennyire értékelik és őrzik meg a gondos munkával rendben tartott közterületeink tisztaságát.

Kellemes meglepetés

Túránk első helyszínén, Lillafüreden igazán kellemes meglepetésben volt részünk fotós kollégámmal. Naponta halljuk, hogy a legtöbben már az iskolakezdésre fókuszálnak, mégis a Bükkben, egy teljesen átlagosnak számító keddi napon, kirándulók százaival találkoztunk. Autóval tizenöt percre a belváros szívétől hirtelen gondtalan nyaralóknak éreztük magunkat. Az már csak hab volt a tortán, hogy a zöldben pompázó természet szépségét egy eldobott papírszalvéta vagy cigarettacsikk sem gyalázta meg.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Utunk következő állomása, a Diósgyőri vár és környéke egy álmos, ősz végi vasárnap délután hangulatát idézte. Néhányan nézelődtek, de az esti Meseautó-előadásra már nagy lendülettel készült a stáb. Arról nem beszélve, hogy rendezettség és tisztaság szempontjából ez a terület is jelesre vizsgázott.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Tapolcán lelkes fürdőzők, kíváncsi mókusok és vadkacsák, vízibiciklizők és csónakázók, valamint – talán már mondani sem kell – tökéletes tisztaság „várta” lelkes csapatunkat.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Miskolc nevében köszönjük minden kedves vendégünknek, hogy segítenek megőrizni városunk tisztaságát és szeretettel várunk vissza mindenkit.

– ÉM-NK –