Jól áll a hazai vérkészlet a hosszú hétvége előtt

Az Országos Vérellátó Szolgálat felkészült a hosszú hétvégére, vagyis a rendelkezésre álló vérkészlet elég lesz a négy napra. Ugyanakkor a következő napokban is tartanak véradásokat, vagyis a jövő hét elején sem lesz gond – tudta meg a Független Hírügynökség.

Az Országos Vérellátó Szolgálat alaposan felkészült a négynapos hosszú hétvégére. Ezen a héten a szokásosnál több kiszállást tartottak, hogy feltöltsék a vérkészletet. Jelenleg 6000-7000 egységnyi vér áll rendelkezésre, és mivel ilyenkor a kórházakban nincsenek előre tervezett műtétek, ez valószínűleg elég is lesz – mondta a Független Hírügynökségnek Dr. Miskovits Eszter, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója.

Bár az országos vérkészlet jó szinten áll, ez nem jelenti azt, hogy a szakemberek a négy napos hétvége alatt ne dolgoznának. A Vérellátó Szolgálat fővárosi központjában, a XI. ker., Karolina út 19-21. szám alatt pénteken és szombaton reggel 7-től este 7 óráig várják a segíteni vágyókat, valamint az összes nagyváros vérellátó központjában tartanak ügyeletet is. Emellett pedig a hosszú hétvégén is lesznek kiszállásos véradások vidéken. Ezekről a www.ovsz.hu és a www.veradas.hu internetes oldalakon lehet tájékozódni – mondta Miskovits Eszter.