Jogvita egy ledózerolt vályogház miatt

Az albérlők távollétében dózeroltak le egy vályogházat a Hajdú-Bihar Megyei Mikepércsen – ezt állítják a jogvédők, akik a fedél nélkül maradt négygyermekes családnak nyújtanak segítséget. A település polgármestere viszont azt mondja: önkényes lakásfoglalók költöztek az épületbe, ami egyébként is életveszélyes volt, ezért kellett lebontani.

A Hátrányban Élőket Segítők Egyesületének elnöke szerint a család jóhiszeműen, albérlőként költözött a vályogházba. Úgy tudják, négy hónapra előre fizettek, de valószínűleg nem a valódi tulajdonosnak. Nagy Andrásné szerint a ház ledózerolása előtt mindenképpen gondoskodni kellett volna az ott lakók elhelyezéséről.

A egyesület vezetője elmondta, hogy egyeztetnek a polgármesterrel és az alpolgármesterrel is, de ha nem jutnak közös nevezőre, akkor mindenképpen a jog szerint járnak majd el, mert szerintük súlyos jogsérelmekről van szó.

A település polgármestere szerint az alpolgármester jogszerűen járt el. Tímár Zoltán nem tudott albérlőkről. A ház még mielőtt összedőlt volna, már életveszélyes állapotban volt, így nagy felelőtlenség lett volna bárki részéről ezt az ingatlant albérletbe kiadni – mondta Tímár Zoltán, Mikepércs polgármestere.

A család a hétvégén elköltözött a településről. Azt tervezték, hogy házat vesznek Mikepércsen. A ledózerolt viskóban csak addig maradtak volna, amíg megfelelőt nem találnak a településen.