Jogtalan fogva tartás miatt ítéltek el volt rendőröket Egerben

    Eger, 2012. május 31., csütörtök (MTI) – Jogtalan fogva tartás bűntettének elkövetése miatt 90-90 ezer forint pénzbüntetésre ítélt két volt rendőrt az Egri Törvényszék, két korábbi rendőr-szakközépiskolást pedig felmentett a vádak alól a bíróság – tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

Nyíri Beáta elmondta: az elsőfokú ítélet az exrendőrök esetében nem jogerős; a védelem és a vád egyaránt három nap gondolkodási időt kért.

Hozzátette: a vádlottak 2009. december 12-ére virradó éjszaka – még rendőrként – úgy vittek el a hevesi művelődési ház elől egy ittas férfit, hogy a sértett személyi szabadságának korlátozására vonatkozó törvényi feltételek nem álltak fenn.

A történtek előzménye, hogy a kultúrházban diszkót tartottak, ahová a sértett szeretett volna bejutni, de ittassága miatt nem engedték be. Többször próbálkozott, de nem járt sikerrel.

A négy rendőr – kettő közülük akkor még rendőr-szakközépiskolás volt – gépkocsizó járőrszolgálatot látott el a városban és megfordultak a művelődési háznál is. Felfigyeltek a sértettre, és úgy ítélték meg, hogy zavaró annak jelenléte a helyszínen, ezért beültették a rendőrautóba. A rendőrök azonban a sértettel szemben nem intézkedtek, nem állították őt elő, hanem a város külterületére vitték és egy öntözőtónál magára hagyták.

A vádlottak mindvégig tagadták bűnösségüket, azt állították, hogy szabályos rendőri intézkedést hajtottak végre – ismertette az ügyet Nyíri Beáta.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek