Jogszerűen távolították el a pavilonokat

A Búza téri piacon kialakult helyzetről vasárnap délután sajtótájékoztatót tartott Veres István, a miskolci Városgazda Kht. ügyvezető igazgatója.

Városgazda Kht. vezetője kijelentette:
– Társaságunk jogszerűen mondta fel a pecsenyésekkel kötött szerződést, ennek megfelelően már el kellett volna hagyniuk a területet. Ezt nem tették meg sem határidőre, sem többszöri felszólításunkra. Részükre az ideiglenes piacon, 50 méterre az építési területtől, 20 millióért konténereket telepítettünk. A kereskedők viszont 60 millió forintos kártérítéssel álltak elő. A jogszerűtlen helyzetet a magunk részéről megoldottuk, a bódékat szakszerűen eltávolítottuk. Az ingóságról leltárt, a helyről fénykép- és videofelvételeket készítettünk, a vállalkozóknak pedig lehetőséget adtunk arra, hogy holmijaikat elvigyék, ha ezt nem tették meg, akkor bérleti díj fejében tároljuk. Az egyéni érdek nem gátolhatja meg a piaci beruházást! Aki nem fogadja el intézkedésünket, természetesen jogorvoslatot kereshet.

Nem kaptak

Arra a kérdésre, mely szerint az illetékes hivatal visszavonta-e a piac bontási és építési engedélyét, Veres István így válaszolt: ,,Mi nem kaptunk semmilyen határozatot, ez ugyanis nem a Városgazda Kht., hanem a beruházó, azaz a Miskolci Piac Fejlesztő és Üzemeltető Zrt. ügye.”

KT