Helyi közélet

2015.06.01. 22:43

"Minden eszközzel élni kell"

Miskolc - A drog terjed a fiatalok körében. A szer ellen a leghatásosabb a megelőzés. Ehhez keresik közösen az utat.

Miskolc - A drog terjed a fiatalok körében. A szer ellen a leghatásosabb a megelőzés. Ehhez keresik közösen az utat.

„Hét ellenszer a szer ellen" címmel drog-prevenciós programot indított a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a B.-A.-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvánnyal és miskolci önkormányzattal közösen május 18. és június 26. között. A hét programelemből álló sorozat részei, mint mondják, ráépülnek a köznevelésre és kiegészítik azokat, jó útravalót adva fiatalnak és szüleiknek a nyári szünetre, az egészséges életvitel kialakítására. E célból elkészítettek egy a drogmegelőzéssel kapcsolatos tájékoztatót is, amelyet minden nyolcadikos gyerek szüleihez eljuttatnak, tudtuk meg a harmadik programelemként hétfőn nyílt „Miskolc Pláza drogprevenciós hét” megnyitóján. Dr. Vereckei Csaba megyei rendőr-főkapitány kijelentette: sajnos, van mitől tartani, s minden eszközzel élni kell, amely a drogmegelőzést szolgálja.

A kiállítóteremben naponta váltva mutatkoznak be a témában érintett szervezetek, és tartanak tanácsadást: 2-án a Miskolci Drogambulancia, 4-én az Önmegvalósítás Egyesület, 5-én a Nádihegedű Kulturális és Egészségmegőrző Alapítványhoz lehet helyben fordulni. Tegnap filmnézésre is lehetőség nyílt.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában