Jogosítványt ígértek, de csak a pénzt vitték

Jogosítvány megszerzésének ígéretével csalt ki százezreket több személytől egy gépjárművezető-szakoktató és társa Mátészalka környékén. Közel egymillió forintot csaltak ki négy embertől, de a rendőrség nem zárja ki, hogy másokat is megtévesztettek. Üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult ejárás ellenük, az oktatót őrizetbe vették.

A megalapozott gyanú szerint a 40 éves oktató 35 éves segítőjével tavaly ősz óta négy személyt keresett fel azzal, hogy segít jelentkezni a tanfolyamra és vizsgákra, valamint autóvezetési órákat ad nekik. A jelenlegi adatok alapján összesen 954.000 forintot vettek át, de nem kizárt, hogy másokat is tévedésbe ejtettek, csak azok még nem tettek feljelentést – közölte a Független Hírügynökséggel Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a rendőrséget az egyik megkárosított értesítette, ő már visszakapta a tőle kicsalt pénz egy részét.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás miatt indított eljárást. A gépkocsi-oktatót szerdán őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását, míg társa szabadlábon védekezhet. A bűncselekményért akár öt évig terjedő szabadságveszés is kiszabható.Sporthírek