Jogosítvány nélkül ült volánhoz a szlovák rendõrfõkapitány vezetéstõl eltiltott fia

Õrizetbe vette a szlovák rendõrség Ján Packa országos rendõrfõkapitány fiát, mert jogosítvány nélkül vezetett – adta hírül kedden a pozsonyi Joj televízió. A 27 éves Marcel Packát hétfõn éjjel ellenõrizte a járõrszolgálat Pozsony Károlyfalu városrészében, lakhelye közelében.

A fiatalember annak ellenére ült a volánhoz, hogy tavaly eltiltották a vezetéstõl. A televízió szerint akkor egy közúti ellenõrzéskor nem volt hajlandó fújni, ezért bevonták a jogosítványát.

A kereskedelmi csatorna úgy tudja, a fõrendõr igyekezett eltussolni az ügyet, de az egészet megorrontó televízió elõtt ezt határozottan tagadta. “Ez butaság, ilyesmit nem is lehet. Csak reggel szereztem tudomást a dologról” – mondta Ján Packa. “A hülyeség is isteni ajándék, kivált akkor, ha tudta, milyen büntetés jár ezért. Mérges vagyok rá” – korholta meg nyilvánosan a fiát.

A kereskedelmi csatorna arról is értesült, hogy hat évvel ezelõtt az ifjú Packa egy diszkóban ittasan összeszólalkozott a rend õreivel.

A fiatalember ellen hivatali végzés megszegése miatt indult eljárás – tájékoztatta a televíziót a Pozsonyi Kerületi Rendõr-fõkapitányság.