Friss hírek

2009.11.07. 20:09

Elfogták a Camorra egyik vezetõjét

<p>Olaszországban a hatóságok szerint szombaton sikerült letartóztatni Nápolyban egy luxusvillában a helyi maffia, a Camorra egyik vezetõ tagját. Luigi Esposito Olaszországban a hatóságok szerint a legkeresettebb 30 bûnözõ egyike, akit 6 éve körözött a rendõrség.</p>

A 49 éves Luigi Esposito az olasz hatóságok szerint a nápolyi maffia, a Camorra tagjaként a Nuvolette klánt irányította. A férfi álnéven élt egy nápolyi luxusvillában, ahol a rendõrök végül a nyomára bukkantak. Már 2003 óta keresték. Három éve egy bíróság a távollétében 9 éves börtönbüntetésre ítélte Espositot - drogcsempészet és a maffiával összefüggõ bûncselekmények miatt. A híradások szerint a férfi Olaszországban a legkeresettebb 30 bûnözõ egyike.

Az olasz belügyminiszter, Roberto Maroni gratulált a rendõrségnek Esposito elfogásához. A tárcavezetõ pénteki adatai szerint a Berlusconi-kormány megválasztása óta 3600 maffia-tagot fogtak el. Maroni szerint ez elfogottak közül 15-en (azóta Espositoval együtt 16-an) tartoznak az Olaszországban legkeresettebb 30 bûnözõ közé. Az olasz hatóságok a legutóbb a múlt héten fogtak el három testvért, akiket azzal gyanúsítanak, hogy nápolyi bûnszervezethez köthetõ Russo klánt irányították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!