Jogerősen tizenkét év fegyház a korláti rablónak

Akt.:
Jogerősen tizenkét év fegyház a korláti rablónak
© Fotó: boon.hu
Miskolc – „Adjon nekem pénzt, akkor nem bántom…” – ordította az 85 éves nő arcába.

A Miskolci Törvényszék dr. Páricsiné dr. Nagy Ágnes által vezette másodfokú tanácsa a „korláti rablóként” elhíresült elkövetővel szemben az Encsi Járásbíróság által kiszabott büntetést változatlanul hagyta, azaz az jogerőre emelkedett.

Enyhítésért fellebbeztek

Az elsőfokú bíróság a vádlott férfit „rablás bűntettének kísérletében, magánlaksértés bűntettében, lopás vétségében és folytatólagosan elkövetett lopás vétségében” mondta ki bűnösnek július eleji ítéletében. A kiszabott büntetés 12 év fegyház, valamint 10 év közügyektől eltiltás. Megállapította azt is az elsőfokú bíróság, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Akkor a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett…

Nem adott pénzt neki

Mint lapunkban is olvashatták, a rablóvá avanzsálódott férfi idén februárban bement a 85 éves nő házába, úgy, hogy felfeszítette az ajtót. Akkor egy 3500 forint értékű baltával távozott. Később, márciusban ismét visszatért az idős asszony házához és bekopogott a bejárati ajtón. Amikor az nő kinyitotta azt, a támadó erőszakkal az ajtót és a sértettet befelé kezdte tolni, miközben azt ordította, hogy „Adjon nekem pénzt, akkor nem bántom”.

Amikor az asszony közölte, hogy nincs pénze, a vádlott a férfi mindkét karját megszorította, csavarni kezdte, a nőt a konyhába tuszkolta és csak akkor engedte el, amikor sírni kezdett. Pénzt azonban nem akart adni a támadójának továbbra sem.

A férfi egy másik alkalommal két szilvafát vágott ki egy szintén helyi lakos kertjéből.

Helyes volt a következtetés

A másodfokú bíróság a jogerős ítélet szóbeli indokolásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, a bűnösségére levont következtetés helytálló.
Az ítélet tehát másodfokon jogerőre emelkedett, ellene további fellebbezésnek nincs helye.

– ÉM-SZB –

Ica néni mutatja a botot, amivel a betörőre támadt
Encs, Korlát - A 85 éves asszony sírni kezdett, de nem akart pénzt adni támadójának. Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélték első fokon a korláti rablót. Az Encsi Járásbíróság első tárgyalást tartott és – nem jogerősen – ítéletet is hozott annak a férfinak a büntetőügyében, aki idén februárban Korl...