Friss hírek

2008.01.30. 12:41

Fidesz: A kormány szervezze a népszavazást, de ne kampányoljon!

<p>A kormány hagyjon fel a közpénzen folyó népszavazási kampányával, amely ellentétes az alkotmány szellemével - erről szerdai sajtótájékoztatóján Balsai István, az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának fideszes tagja beszélt. Hozzátette: a kormány szervezze meg a népszavazást, ám ne kampányoljon!</p>

A kormány közpénzen folytat hazug, félrevezető kampányt - mondta Balsai István. Az ellenzéki politikus példaként az Új Magyarország kiadvány és az MSZP egészségbiztosításról szóló honlapját hozta fel, amelyekben ugyanazok az érvek és mondatok szerepelnek a vizitdíj és a kórházi napidíj mellett.

Balsai István szerint a kormány az alkotmánnyal ellentétesen cselekszik, amikor 1 milliárd forintért, a működésére szánt adóforintokból népszerűsíti programját. A Fidesz azonban nem tesz jogi lépéseket, mert a kampányt nem tiltja az alkotmány, ám annak szellemével ellentétes - tette hozzá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!