Jogerősen felmentették Molnár Csabát

Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla kedden Molnár Csabát, az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának volt vezetőjét a vesztegetés és hivatali visszaélés vádja alól. A volt főnyomozót azzal vádolták, hogy még 2003-ban kisebb ajándékokat fogadott el pénzváltással foglalkozó szír-magyar állampolgároktól, cserében igyekezett a pénzváltók segítségére lenni. A tárgyalás után Molnár Csaba a Független Hírügynökségnek is nyilatkozva azt mondta, biztos abban, hogy az ellene folyó – a Kulcsár-üggyel kapcsolatos – másik eljárás is felmentéssel végződik majd.

A vád szerint Molnár Csaba rendőr ezredesként még 2003-ban kisebb ajándékokat -süteményt, tolltartót – kapott egy pénzváltással foglalkozó szír-magyar állampolgártól és ezért cserében igyekezett a pénzváltó segítségére lenni. A vesztegetés, a hivatali visszaélés és az államtitoksértés vádja alól Molnár Csabát és vádlott-társait a Fővárosi Bíróság 2005. január 12-én felmentette, de ezt az ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla 2005. október 13-án hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárás végén a Nógrád Megyei Bíróság 2006. július 12-én a vádlottakat újból felmentette. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett , így került kedden megint a Fővárosi Ítélőtábla elé Molnár Csaba vesztegetési ügye.

A Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett végzése szerint a vád nem bizonyította be, hogy Molnár Csaba “hivatali működésével összefüggésben” bármit is elfogadott volna, ezért az Ítélőtábla helyben hagyta a Nógrád Megyei Bíróság korábbi felmentő ítéletét, amely így jogerőre emelkedett.

A tárgyalást követően Molnár Csaba újságíróknak kijelentette, arról, hogy indítanak-e kártérítési pert csak a bírósági végzés írásba foglalása után döntenek majd ügyvédjével, Zamecsnik Péterrel. Azon is még gondolkoznia kell, hogy visszamenne-e a rendőrséghez – mint mondta – ennek több feltétele is lenne.Sporthírek