Helyi közélet

2014.12.17. 10:54

Több téma a közmeghallgatáson

Miskolc - Miért nem tesz különbséget a régi és új bérlők között a MIK Zrt.?

Miskolc - Miért nem tesz különbséget a régi és új bérlők között a MIK Zrt.?Ezt a miskolci közmeg­hallgatáson kérdezte egy bérlő, aki 20 éve él önkormányzati bérlakásban. Éppen ezért azt kifogásolta, hogy a most lejárt szerződését nem tíz évre, hanem csak öt évre hosszabbította meg az ingatlankezelő. „Tudom, sok probléma van a bérlőkkel, de én rendesen fizettem eddig is a bérleti díjat. Tehetne különbséget az ingatlankezelő a régi és új bérlők között” – fogalmazott.

A közmeghallgatáson Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatója reagált a hozzászóló felvetésére: „Az elmúlt években számos garanciális elemet be kellett építenünk a lakásbérleti rendeletbe éppen azért, hogy megóvjuk Miskolc lakásállományát.” Hozzátette: „Vannak bérlők, akik teljesítik a feltételeket, vannak, akik nem. De több mint ötezer szerződésünk van, nem várható el, hogy egyenként bíráljuk el ezeket. Éppen ezért egységes rendszert kellett kidolgoznunk. Nem látok lehetőséget arra, hogy ettől eltérjünk.”

A közmunkáról

A felszólalók között volt, aki a közmunkások munkáját bírálta: „Az Avas második ütemében élek, amit ott a közmunkások csinálnak, az nem munka.” Elmondása szerint a faleveleket nem gyűjtik rendesen, egy ember dolgozik, a többiek szétszélednek.

Schweikhart Gyula polgármesteri biztos erre reagálva elmondta, megkezdődött a közmunkások ellenőrzési rendszerének felülvizsgálata. Ez nem hoz azonnali eredményt, de a cél, hogy legkésőbb februárra új ellenőrzési rendszer legyen – ismertette. Az ügy kapcsán Pfliegler Péter alpolgármester is felszólalt, elmondta: „Minden közösségben vannak rendes emberek és kevésbé rendesek, így van a közmunkások között is. De azt kérem, fogadják el, hogy a nagy többségük értéket hoz létre, kátyúznak, tisztán tartják a várost.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában