Jogerősen, bűncselekmény hiányában felmentették a Miskolci Egyetem volt főtitkárát

Akt.:
Jogerősen, bűncselekmény hiányában felmentették a Miskolci Egyetem volt főtitkárát
Miskolc – A nyomozás névtelen feljelentés alapján indult az egyetem akkori főtitkára ellen.

A Miskolci Járásbíróság február 25-én meghozott elsőfokú ítéletében bűncselekmény hiányában felmentette a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének vádja alól Kovács Viktort (a Miskolci Egyetem volt főtitkárát, jelenleg a Mikom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját – a szerk.) és két társát. Az ügyész fellebbezése miatt az ítélet nem jogerős – írtuk még ez év márciusában. A pénteken a Törvényszék által kihirdetett határozattal azonban már helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, tehát bűncselekmény hiányában immáron jogerősen felmentették Kovács Viktort.

A névtelen feljelentés alapján indított nyomozás, majd a vádirat szerint 2010-ben haszonszerzés céljából fiktív szolgáltatási szerződéseket kötöttek többek között szoftverek karbantartására, valamint a szoftverek időszakonként szükséges frissítési feladataira.

A bíróság a tárgyaláson arra a ténybeli következtetésre jutott, hogy a vádbeli szerződések valósak és szükségszerűek voltak. Azt sem lehetett megállapítani, hogy a szerződésekért aránytalanul magas megbízási díjakat fizettek volna ki.

Ezen indokok alapján mentette fel– bűncselekmény hiányában – a vádlottakat.

ÉM
hirdetés


hirdet�s