Jogerősen 4 év letöltendő az elfogástól számított két nap alatt

Sárospatak – Egy 19 éves sárospataki fiatal augusztus végén kora reggel kirabolt egy 24 éves férfit. Szeptember másodikán – gyorsított eljárás eredményeként – a vádlottat a bíróság jogerősen négy évi szabadságvesztésre ítélte.

A Sárospataki Rendőrkapitányság a közelmúltban rablásbűntette miatt azért indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, mert augusztus 21-én hajnali 5 óra körüli időben egy fiatalember a város belterületén megállított egy ittas állapotban gyalogosan hazafelé tartó 24 éves férfit, tőle pénzt kért, majd amikor a sértett a felszólításnak nem tett eleget, egy esetben arcon ütötte. Ennek hatására a sértett 2-300 forintnyi aprópénzt adott át támadójának.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az elkövető a támadás előtt – kihasználva a sértett alkoholos befolyásoltságát -, a zsebéből eltulajdonította annak mobiltelefonját is.

A sárospataki nyomozók eredményes felderítő munkájának köszönhetően augusztus 31-én az elkövető egy 19 éves helyi lakos személyében beazonosításra került, egyben a rendőrség lefoglalta az eltulajdonított telefonkészüléket is. Mivel kihallgatása során a gyanúsított beismerő vallomást tett, két nap múlva, szeptember 02-án gyorsított eljárás keretében bíróság elé állították, ahol az eljáró bíró 4 évi szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet még aznap jogerőre emelkedett.

Az ügy pikantériája, hogy elkövető évekkel ezelőtt már állt bíróság előtt rablás és zsarolás miatt, amiért 3 év javító intézeti nevelésre ítélték. Mivel javító intézeti nevelésből a 19 éves fiatal felnőtt ez év januárjában kedvezménnyel szabadult, ezért a most kiszabott négy év szabadságvesztés-büntetés mellett a hátramaradó kilenc hónapját is ugyancsak le kell majd töltenie.

– A Sárospataki Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –