Jogerős az ítélet: 46 millió forint megfizetésére kötelezték Szögi Lajos gyilkosait

Jogerőre emelkedett a Szögi Lajos családjának kártérítési perében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon hozott ítélet. A tiszavasvári tanár gyilkosainak összesen 46 millió forintot kell kamataival együtt megfizetniük az Olaszliszkán agyonvert Szögi Lajos családjának: három árvájának, feleségének, szüleinek és nagymamájának. Az ítélet már tavaly decemberben jogerőre emelkedett, de ezt csak most hozták nyilvánosságra.

Jogerőre emelkedett a Szögi Lajos családjának kártérítési perében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon 2010. október 20-án meghozott ítélet, melyben a bíróság 46 millió forintra és a kamatok megfizetésére kötelezte az alpereseket – közölte kedden a Független Hírügynökséggel Nyakó Zsuzsanna szóvivő. Hozzátette: a tiszavasvári tanár 3 lánya, felesége, szülei és nagymamája összesen 57 millió forint nem vagyoni kár és az autójukban okozott csaknem 390 ezer forint vagyoni kár megtérítését kérte a 8 alperestől, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, illetve rongálás bűntette miatt már korábban elítélték. Az alperesek a kártérítési perben részben visszavonták a bírósághoz benyújtott fellebbezésüket, részben pedig a bíróság utasította el keresetüket, így emelkedett jogerőre decemberben a tavaly októberben első fokon meghozott ítélet.

Mint ismeretes, Szögi Lajost 2006. októberében két gyermeke szeme láttára verték agyon Olaszliszkán, ahol több helyi lakos azt hitte, hogy kocsijával elgázolt egy kislányt. A gyerek a tanár előtt szaladt át, majd az út menti árokban elesett. A Szögi Lajos kiszállt segíteni, mire a felbőszült rokonok agyonverték. A kislány egyébként nem is sérült meg, felpattant és elszaladt.

Telefonon kerestük, de egyelőre nem sikerült elérni a Szögi család ügyvédjét, Helmeczy Lászlót, akitől meg szerettük volna tudni, mit tehetnek a jogerős ítélet birtokában azért, hogy a család meg is kapja a neki megítélt összeget.