Jóembert keresünk – Premier péntek este a miskolci Kamaraszínházban

Akt.:
Láng Annamária és Harsányi Attila
Láng Annamária és Harsányi Attila - © Fotók: Bujdos Tibor
Miskolc – Bemutató lesz péntek este a Miskolci Nemzeti Színházban: a Kamaraszínházban viszik színre este 7-kor Bertolt Brecht–Paul Dessau zenés példázatát Jóembert keresünk címmel. Az előadást Béres Attila rendezte.

Képzeljünk el egy társadalmat, ahol az embereket annyira leköti saját problémájuk és a megélhetés, hogy se erejük, se lehetőségük mások bajával foglalkozni. Ilyen körülmények között mit tennénk, ha három vadidegen becsöngetne, bemutatkozna mint egy-egy főisten, és éjjelre szállást kérne?

Valószínűleg nemet mondanánk. Mert félnénk. Mert bizalmatlanok lennénk és kiszolgáltatottak. Mert nincs időnk. Nincs pénzünk. Mert nem mi akarunk segíteni, hanem azt várjuk, hogy rajtunk segítsen valaki.

Sen Te, az utcalány az egyetlen ember Szecsuánban, aki szállást ad a három főistennek. Az istenek cserébe megajándékozzák a lányt, csakhogy egy ilyen világban még az ajándékkal is nehéz mit kezdeni. Kegyetlenné kell válni, hogy maradjon belőle valami. „Légy jó!”, így szól a parancsolat. De hogyan legyünk jók, ha minden olyan drága?

A Miskolci Nemzeti Színház ajánlja ezekkel a gondolatokkal a közönsége figyelmébe a Bertolt Brecht és Paul Dessau művéből készült új előadását, amelyet Béres Attila rendező készített.

ÉM


Bányai Mirjam mint Julie kisasszony
Miskolc - Bányai Mirjam megélve szereti visszaadni a karakterek lényegét. Julie ki akar törni saját világa korlátaiból, amihez első eszköze a hatalom. Az biztos, hogy szeret játszadozni. Jean ambiciózus, de meg is dolgozott a pozíciójáért. Kristine-nek elvei vannak, és oka az aggodalomra. A Julie...

Mészöly Anna
Miskolc - Mészöly Anna színművész számára az jelenti a sikert, ha a társu­lattal valami igazit al­kothat. Egy évadban öt bemutató. Nem kevés. Mészöly Anna, a Miskolci Nemzeti Színház fiatal színművésze mégis tökéletesen elégedett. Mint fogalmaz, neki sok munkára és leterhelésre van szüksége, mert...