Jobbik: Váltsák le Alföldi Róbertet a Nemzeti Színház éléről!

Alföldi Róbert azonnali leváltását követeli a Nemzeti Színház éléről a Jobbik – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Pörzse Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. A politikus a nemzeti erőforrás miniszteréhez fordul azonnali kérdéssel, amelyben a közrádiónál kiosztott jutalmakról is érdeklődik.

A Jobbik szerint, ahogyan korábban sem volt, úgy most sem alkalmas a Nemzeti Színház vezetésére Alföldi Róbert, ezért azonnali leváltását követelik. Az ügyben Pörzse Sándor azonnali kérdést kíván feltenni Réthelyi Miklósnak, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának tárcavezetőjének.

Az ellenzéki politikus arra is választ vár, hogy Magyar Rádió nemrég távozott elnöke miként fizethetett ki nyáron 162 millió forint jutalmat. A Jobbik országgyűlési képviselője elsősorban az MR2 Petőfi Rádió főszerkesztőjének 12 milliós és a hírszerkesztők összesen 31 millió forintos jutalmát kifogásolta. Pörzse Sándor szerint a főszerkesztő nem végzett érdemi munkát, hiszen az adón csak zene ment, a szerkesztők esetében pedig nem volt objektív tájékoztatás a kifizetésekről.