Jobbik-tisztújítás – Vona Gábor átadná a frakció vezetését Volner Jánosnak

Akt.:
Budapest, 2016. május 29. Volner János, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő pártja tisztújító kongresszusának szünetében a Budapest Kongresszusi Központ előtt 2016. május 29-én. Vona Gábor pártelnök a tisztújító kongresszuson bejelentette, hogy lemond a parlamenti frakció vezetéséről, és Volner Jánost jelöli frakcióvezetőnek, aki várhatóan az őszi ülésszak kezdetétől töltheti be a tisztséget.
Budapest, 2016. május 29. Volner János, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő pártja tisztújító kongresszusának szünetében a Budapest Kongresszusi Központ előtt 2016. május 29-én. Vona Gábor pártelnök a tisztújító kongresszuson bejelentette, hogy lemond a parlamenti frakció vezetéséről, és Volner Jánost jelöli frakcióvezetőnek, aki várhatóan az őszi ülésszak kezdetétől töltheti be a tisztséget. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest – Lemond a Jobbik parlamenti frakciójának vezetéséről Vona Gábor. A pártelnök a vasárnapi budapesti tisztújító kongresszuson bejelentette azt is, hogy Volner Jánost jelöli frakcióvezetőnek, aki várhatóan az őszi ülésszak kezdetétől töltheti be a tisztséget.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a kongresszus szünetében újságíróknak azt is elmondta: a pártelnök bejelentése a kongresszusi küldöttek döntő hányadát meglepte, a frakció tagjait azonban kevésbé, mert korábbi üléseken már felmerült a kérdés. Vona Gábor az elnöki munka még hatékonyabb végzésével indokolta a lépést – tette hozzá.

Ismertette azt is, hogy a pártelnök egyéb változásokat is bejelentett, például sok szakmai testület létrehozását szeretné, illetve sokkal több felelősséget és feladatot szeretne “alsóbb szintekre” delegálni. A párt életében a professzionalizálódás következik – mondta az elnök, hozzátéve: szeptembertől új struktúrával vágnak neki a következő két évnek.

Vona Gábornak a zárt kongresszuson elhangzott, bő félórás beszédét az internetes N1 TV tette közzé. E szerint a pártelnök egyebek mellett a változás igényét hangsúlyozta és a kormányképes néppárttá válást jelölte meg célként. A mintegy 700 delegálttól bizalmat kért, azoknak pedig, akik még egy idő után is kételkedni fognak, azt üzente: sajnálja, mindenkin ő sem tud segíteni. “Amennyiben a kongresszus elnökké választ, nekem nem az a dolgom és nem az a felelősségem, hogy itt mindenki jól érezze magát, a Jobbik nem egy rekreációs központ” – hangoztatta a pártelnök, aki úgy fogalmazott: “ide azért jövünk, hogy adjunk”.

Vona Gábor négy hangsúlyos területet jelölt meg: az eszmeiség tisztázását, a választási és kormányprogram elkészítését, a párt strukturális reformját és a politikai kommunikáció megerősítését. Fontosnak ítélte a külső szakemberek bevonását, és jelezte: személyesen kívánja vezetni a párt kormányzati előkészítő bizottságát.

Mint mondta, pártja jövőjét a hit, a fegyelmezettség és a profizmus jelszavak alapján képzeli el és ismét kiemelte, hogy reményt kell adni az embereknek.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s