Jobbik: radikális közrendvédelmi intézkedések kellenek az avasi lakótelepen

Akt.:
Budapest, 2012. október 12., péntek (MTI) – A Jobbik szerint Miskolc avasi lakótelepén radikális közrendvédelmi intézkedésekre és a “bitorolt” ingatlanok önkormányzati kisajátítására van szükség.

Az ellenzéki párt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Miskolci civil szervezetek nyílt levélben arra kérték a Jobbikot, hogy ne tartsa meg október 17-én a Magyar élet menete az Avason elnevezésű felvonulását.
A Jobbik azonban úgy látja: az eddig az Avas lakótelepen alkalmazott módszerek elégtelennek bizonyultak az “eszkalálódó cigánykérdés” megoldásához. Hangsúlyozták, nincs türelem, az antiszociális emberek “fejsimogatása” helyett radikális közrendvédelmi intézkedésekre és a “bitorolt” ingatlanok önkormányzati kisajátítására van szükség.

A Jobbik közölte továbbá: a civileknek hét évük volt arra, hogy “megregulázzák” a beilleszkedésre képtelen embereket, de ez nem sikerült.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott, tizenhárom civilszervezet által jegyzett levél arra kéri a pártot, hogy a “kiszámíthatatlan következményekkel, esetlegesen indulatok elszabadulásával járó felvonulás helyett keressék és találják meg az avasi közösség számára leghasznosabb megoldásokat.”

A Jobbik október elsején jelentette be: a Magyar élet menetét azért szervezte meg, hogy felhívja a kormány és a helyiek figyelmét arra, hogy “elfogyott az emberek türelme”, valamint arra, hogy “Magyarországon ma nincs közbiztonság.”

A Demokratikus Koalíció (DK) azt közölte: “Semmi nem indokolja, hogy a Jobbik saját önös politikai érdekeit szolgáló rasszista felvonulást tartson az avasi lakótelepen.” A DK Menet a békéért elnevezéssel békés demonstrációt hirdetett ugyanerre a napra.

Ugyanezen a napon tart megmozdulást a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat is, amely a Hazáért, a demokráciáért elnevezéssel indít menetet, szintén az avasi lakótelepen.

– MTI –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .