Jobbik nyílt levél a borsodi cigányvajdának

Miskolc – A Jobbik Magyarországért Mozgalom Miskolci Alapszervezetének elnöke nyílt levelet jutatott el portálunknak, amiben Lakatos Attila borsodi cigányvajdát szólítja meg az Alsószolcán történtekkel kapcsolatban.

A nyílt levelet változtatás nélkül tettük közzé:
“Tisztelt Lakatos Attila, B-A-Z megyei cigányvajda úr!
Mint a Jobbik Magyarországért Mozgalom Miskolci Alapszervezetének elnöke, engedje meg, hogy néhány gondolattal reagáljak a 2008 december 15-én Alsózsolcán történt eseményekre. Előszóban engedje meg, hogy kifejezzem elismerésemet az Ön munkássága iránt, és nemzeti békét féltő, keresztény magyar emberként bízzak abban, hogy országszerte még számos – Önhöz hasonlóan – intelligens roma vezető él hazánkban, aki velünk együtt igyekszik a hazánkat sújtó ingatag etnikai válságot megfékezni.
Hónapok óta aktívan követem az Ön politikai tevékenységét, és bizakodva vártam a Miskolcon tapasztalható, egyre inkább elharapódzó bűnözés megfékezésében való részvételre tett ígéreteket. Nekem, és másnak sem lehet feladata megítélni, hogy az ún. cigánybűnözés létezik-e vagy sem, egy bizonyos, bűnözés van, és egyre szélesebb körben sújtja a lakosságot. Örömmel vettem tudomásul, hogy a hétfőn történt sajnálatos bűncselekmény elkövetését követően elmaradt a már oly megszokott, és teljes mértékben megalapozatlan rasszistázás, és etnikai indíttatás kereséséhez való görcsös ragaszkodás, bizonyára ebben Önnek is szerepe volt, azonban nem mehetek el szó nélkül a bűncselekmény súlyosságát fokozó, azt követő kijelentések mellett.

Számos médiában és sajtóorgánumban jelent meg Önt idézve a következő kijelentés, „El kell fogni az elkövetőt, és fel kell akasztani!”. Amennyiben ezen kijelentés mégsem Öntől származna, elnézését kell hogy kérjem, azonban ha a mondat valóban Önt idézi, fel kel hogy hívjam a tisztelt figyelmét arra, hogy hasonló kijelentések az amúgy is súlyos magyar-roma etnikai válságot csak tovább mélyítik. A bűncselekmény elkövetőjének felkutatása kizárólagosan a Rendőrség hatáskörébe tartozik, a Jobbik Önökkel közösen bízik benne, hogy a nyomozás mielőbb eredményesen lezárul. Az elkövető felkutatásában való hathatós együttműködésért a nyomozók bizonyára hálásak lesznek, azonban az elkövető büntetésének meghatározása már az eljáró Bíróság hatáskörébe tartozik.
Amennyiben Ön akasztásra buzdít, a szavai kimerítik az ismeretlen személy sérelmére elkövetett emberölésre való felbujtás tényállását, ami súlyosabb bűncselekmény, mint az önbíráskodás, továbbá szinte azonos súlyú bűncselekmény, mint a valódi tettes által elkövetett szándékos vagy szándékolatlan emberölési kísérlet. Kérem Önt, hogy a jövőben az eddig megkezdett munkásságát folytassa, a problémákra közösen keressünk olyan megoldást, mely a lakosság békés együttélését előremozdítja, és tartózkodjon a hasonló bűncselekmény elkövetésére felbujtó, nyíltan provokatív kijelentésektől.

Adjon az Isten!
Szebb jövőt!

Őszinte tisztelttel
Fehér Péter
Miskolci Jobbik, elnök

Miskolc, 2008-12-17″

Kapcsolódó cikkek:

  • Alsózsolca: “El kell fogni az elkövetőt, és fel kell akasztani”
  • Fórum
    Amennyiben a cikkhez tartozó fórumban a hozzászólók véleménnyílvánításukkal megsértik moderálási elveinket, azokkal személyiségi jogokat sértenek, a fórumot megszüntetjük!