Helyi közélet

2015.12.20. 12:35

Több, mint közterület-felügyelet Miskolcon

Miskolc - 30 éves a közterület-felügyelet Miskolcon, jubileumi állománygyűlést tartottak.

Miskolc - 30 éves a közterület-felügyelet Miskolcon, jubileumi állománygyűlést tartottak.

Zsúfolásig megtelt pénteken a Miskolci Önkormányzati Rendészet Győri kapui központja az ünnepség kapcsán, a kerek évfordulón kiállítás is nyílt a MIÖR épületében, amely 3 évtized relikviáit mutatja be.

Az eseményen több illusztris vendég is tiszteletét tette, így dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere, dr. Bogyay Ferenc Miskolc rendőrkapitánya, és B.-A.-Z. megyei Katasztrófavédelem vezetői is részt vettek az ünnepi eseményen.

– Harminc éve, 1985-ben alakították meg Miskolcon a közterület-felügyeletet, ezért nagyon fontosnak tartjuk megünnepelni ezt a jubileumot! – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Kovács László Csaba közterület-felügyeleti és rendészeti vezető. – Azért is, hogy a jelenlegi kollégák megismerjék a múltját ennek a rendészeti szervnek, amikor még közterület-felügyelet volt és ebből indulva hová jutott, jutottunk.

Sajtó megjelenések, relikviák

Kovács László Csaba elmondta azt is, hogy a harminc esztendőt felölelő kiállításban sajtómegjelenéseket gyűjtöttek össze a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai és olyan megőrzött relikviák, mint például bírságolási tömbök, igazolványok, jelvények, korabeli ruházat.

– Ahogy a neve is mutatja, rendészet. Ennek az alapját, lehetőségeit a jogszabályi változások nyújtották, és adtak rá lehetőséget – mondta a rendészeti vezető. – Hatalmas szakmai fejlődésen mentünk át és ehhez a szakmai fejlődéshez járt egy létszámbeli fejlődés és egy technikai megújulás is, ami viszont nem jöhetett volna létre az önkormányzat támogatása nélkül.

2010 és 2015. között számokban „mérve” miként változott a Miskolci Önkormányzati Rendészet? – kérdeztük.

– A mostani állomány felével dolgoztunk. Ez igaz a térfigyelő kamerák számára is, hiszen olyan hatvan százalékával dolgoztunk öt éve – tudtuk meg. – A kollégák mára alkalmasabbak a feladatra, hiszen nemcsak közterület-felügyelők, segédfelügyelők, és mezőőrök, hanem rendészek lettek, rendészként vigyáznak a városra.

Az eseményen elismerő okleveleket adott át a jubiláló munkatársaknak dr. Kriza Ákos polgármester, míg a megyei Katasztrófavédelem vezetői ajándéktárgyakat adtak át a harmincéves jubileum apropóján.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában