Jobbik: Nagyobb támogatást az otthoni szakápolásnak

Ózd – Vasárnap emlékeztek meg Ózdon a Hospice Ellátás Világnapjáról. A rendezvényen részt vett Ózd polgármestere, Janiczak Dávid és Szegedi Judit megyei önkormányzati képviselő, egészségügyi szakpolitikus.

Hazánkban a vezető halálokok között szerepelnek a rosszindulatú daganatos betegség. Ezen betegégben elhunytak száma évről évre emelkedik. A betegek ápolása, gondozása nagy kihívást jelent az egészségügyi ellátórendszer és a család számára egyaránt. Ezt a jelentős feladatot hivatott ellátni a hospice szolgálat. Az otthoni szakápolási szolgálatok vállalták, hogy ellátják otthonukban a gyógyíthatatlan betegeket, így a kórház kinyújtott karjaként a betegeket családi környezetükben ápolják, gondozzák és támogatják.

A hospice otthoni szakellátás alulfinanszírozottsága mellet, alacsony az ellátási napok száma. Sok esetben nem jut el a hospice szakápoló a beteghez, mert nincs rá OEP finanszírozás. Ahhoz, hogy az ellátás minden rászoruló beteg számára hozzáférhetővé váljon, elengedhetetlen az ellátási napok számának emelése, az otthoni szakápolás finanszírozásának rendezése. A Jobbik sürgeti az otthoni szakápolás, ezen belül is az otthoni hospice ápolás támogatását.

– Szegedi Judit, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s