Jobbik: Mórahalom polgármestere mondjon le tisztségeiről!

Szeged, 2012. október 24., szerda (MTI) – Mórahalom díszpolgárának, Babarczi Jánosnak a címről való lemondását és Nógrádi Zoltán (Fidesz) polgármesteri és országgyűlési képviselői mandátumának visszaadását követeli a Jobbik, miután a település tanyavilágában “román cigány vendégmunkások megöltek egy magyar gazdát” a hétvégén; a gyilkosság hírére a Jobbik demonstrációt tartott a városban kedd éjszaka.

Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke szerdai szegedi sajtótájékoztatóján elmondta: Babarczi János tanyáján éltek a gyilkosságot elkövető vendégmunkások. Az egykori politikus jelenleg a polgármester tanácsadója. “Ezért nem csoda, hogy a polgármester a kedd esti tüntetésen hevesen lépett fel a demonstrálókkal szemben, s mivel Babarczival több közös dolga is van, maximálisan érintett ebben a folyamatban” – tette hozzá Tóth Péter. Emiatt a díszpolgárt arra kéri a Jobbik, hogy azonnal mondjon le a címéről, akárcsak a polgármester a pozícióiról, a helyi képviselő-testület pedig oszlassa fel önmagát.

Ha ez nem valósul meg, akkor a Jobbik és a Magyar Gárda vezetőségét arra kéri, hogy országos demonstrációval térítsék a politikai és gazdasági élet szereplőit jobb belátásra: küldjék haza a befogadott román cigány vendégmunkásokat, az “erkölcsileg megbukott politikai garnitúrát” pedig kényszerítsék távozásra – mondta Tóth Péter.

“Úgy gondolom, hogy a Fidesz a Homokhátságon befejezte a politikai szereplését, új korszak fog kezdődni, minden településen szeretnénk átvenni a vezető szerepet” – tette hozzá. A jövőben nemcsak ennek az egy gazdának a nevét hozzák nyilvánosságra, hanem a többiét is, aki román cigány vendégmunkásokat alkalmaz – jelentette ki a politikus.

Három román állampolgár gyilkolt meg vasárnap egy hatvanéves férfit egy helyi tanyán, a gyanúsítottakat a rendőrség két órával a bejelentés után elfogta.

– MTI –