Jobbik: Miskolcon a rezsiharc már rég elbukott

Miskolc – Egy, a kormány és az Európai Unió közötti levelezés szerint Magyarország jó eséllyel leteszi a rezsifegyvert: rezsicsökkentés helyett elkerülhetetlen a gáz és az áram drágulása. Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselőjének közleménye.

Miskolc tekintetében a rezsiharc már rég elbukott, hiszen a megújuló energiák térhódítása miatt a miskolciak számláinak az elmúlt években drasztikusan csökkenniük kellett volna. A geotermikus energia, a biomassza és a biogáz azonban a központi árszabás miatt semmilyen könnyebbséget nem jelent a lakosság számára. A rezsiharc kudarcát jelzi az is, hogy egyes helyeken az önkormányzati bérlakások díja is emelkedik. Egy olyan városban, ahol a lakosság 65 százaléka él a létminiumon, elviselhetetlen terhet jelentene a gáz és az áram drágulása, tekintette arra, hogy a családi rezsiszámlákat hetvenöt-nyolcvan százalékban a gáz és villanydíj képezi.

A Jobbik választ vár Miskolc fideszes országgyűlési képviselőjétől, Csöbör Katalintól arra: mit kíván tenni azért, hogy a miskolciakat ne érintse a rezsiharc kudarca, illetve mit kíván tenni azért, hogy a lakosság végre a pénztárcáján is érezze a zöld energia előnyeit?

– Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselője –