Helyi közélet

2016.01.26. 11:32

Tíz busz már rója a városi utakat

Miskolc - Megérkeztek az első fecskék: tíz új CNG-üzemű busz már az MVK Zrt. telephelyén állomásozik.

Miskolc - Megérkeztek az első fecskék: tíz új CNG-üzemű busz már az MVK Zrt. telephelyén állomásozik.

Mint ahogy arról több alkalommal beszámoltunk: a miskolci villamosjárműpark teljes megújulását a buszflotta korszerűsítése követi. Az MVK Zrt. 2013–2014-ben 31 darab villamoshoz jutott hozzá, tavaly év végétől kezdődően pedig összesen 75 darab buszt, vagyis három év alatt 106 új járművet sikerült, sikerül beszerezni.

Az új buszokat hamarosan igénybe vehetik az utasok, addig is a 300 járművezetőnek CNG típusvizsgát kell tennie, illetve a járműveket integrálni szükséges az MVK utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszerébe is. Ezt szolgálja a már múlt péntek óta a miskolci utakat járó tíz autóbusz.

Van hol tankolni is

Pár napja Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője nyilatkozta lapunknak, hogy már bátran kijelenthetjük: az MAN tiszaújvárosi szervizbázisáról heteken belül megérkezik az MVK Zrt. telephelyére a CNG – azaz sűrítettföldgáz-üzemű – autóbuszflotta. Mint írtuk, a járművek üzemeltetésének elengedhetetlen feltétele, hogy a tankolásuk helyben, Miskolcon megoldott legyen. A CNG töltőállomás az MVK Szondi György utcai telephelyén épült meg, hitelesítése, kalibrálása az elmúlt napokban meg is történt, így hamarosan valamennyi busz üzembe állhat.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában