Jobbik: legyen semmis a nem közzétett közérdekű szerződés

Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) – A Jobbik azt javasolja, hogy legyenek semmisek azok a közpénzek elköltéséről szóló szerződések, amelyeket nem tesznek közzé az interneten.

Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy a kormány közérdekű adatokat igyekszik eltitkolni az ellenzék és az emberek elől.

Az egyik oldalon az adatkérésekkel összefüggő extra költségekre hivatkoznak, a másik oldalon pedig ott a jogos igény, hogy minél több adat könnyen megismerhető legyen – összegzett az ellenzéki politikus, aki abban látja a megoldást, hogy a közpénzek elköltéséről szóló, közérdekű adatokat tartalmazó szerződéseket az interneten közzé kelljen tenni, ellenkező esetben pedig azok legyenek semmisek.

A jobbikos képviselő szólt arról is, hogy részletkérdésekben – például az összeghatárra vonatkozóan – nyitottak a vitára, de fajsúlyos szerződéseknél szükségesnek tartják a lépést.

Staudt Gábor értékelése szerint felmenő rendszerben elérhetőek lennének a leggyakrabban kért szerződések és nem lehetne arra hivatkozni, hogy túl sok energiával és költséggel jár a kiadásuk.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s