Jobbik: legyen eladhatatlan az állami termőföld!

Budapest, 2015. szeptember 2., szerda (MTI) – A Jobbik törvénymódosításokat kezdeményez annak érdekében, hogy ne lehessen értékesíteni az állami termőföldeket.

Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján aljas húzásnak minősítette 3-400 ezer hektár állami föld eladásának tervét és bírálta, hogy a kormány nem kér ehhez felhatalmazást az Országgyűléstől. Szóvá tette, hogy ez a lépés szembemegy a nemzeti vagyon megerősítésének ígéretével.

Értékelése szerint az ügyben a Fideszen belül – a Kisgazda Polgári Egyesület révén – is törésvonal van, és reméli, hogy emiatt meghátrál a földművelési tárca.

A jobbikos politikus a nemzeti vagyonról és a Nemzeti Földalapról szóló jogszabály, valamint az alaptörvény módosítását sürgette annak érdekében, hogy eladhatatlan legyen az állami tulajdonú termőföld. Emellett a parlament mezőgazdasági bizottságának összehívását kezdeményezte.

Magyar Zoltán társadalmi vitát is szükségesnek tart és jelezte, hogy támogatják a gazdák kilátásba helyezett tüntetéseit.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s