Jobbik: Közmunkát és szalagmunkát kínál a Fidesz 2019-ig

Jakab Péter
Jakab Péter
Miskolc – Harmadik világbeli a bérszínvonal Miskolcon, állítja a Jobbik, ráadásul a párt szerint változás sem várható: Miskolc 2019-ig tartó gazdasági programja nem a minőségi munkahelyekben, hanem a szalagmunkában és a közmunkában látja a jövőt. A Jobbik Miskolci Alapszervezetének közleménye.

Miskolcon évek óta tendencia, hogy a városvezetés mellőzi a helyi vállalkozásokat, helyettük más városból vagy országból érkező fővállalkozókat támogatnak. Az elmúlt években közel háromezer családi vállalkozás szűnt meg Miskolcon, a foglalkoztatottak száma ennek köszönhetően öt év alatt 68 ezerről 60 ezerre csökkent, miközben napi nyolc órában mindössze 40 ezren dolgoznak a 160 ezres városban, sorolta az adatokat Jakab Péter szerdai sajtótájékoztatóján. A Jobbik helyi frakcióvezetője szerint a minőségi munkahelyeket szalagmunka és közmunka váltja fel, ennek is köszönhető, hogy ma a lakosság 65 százaléka él a létminimumon. Jellemző – folytatta –, hogy már van olyan multi, amely Kínából helyezi át a gyártósorát Miskolcra, ami jelzi, mennyire nyomott a miskolci bérszínvonal.

A Fidesz ahelyett, hogy szembenézne a problémával, és támogatná a Jobbik javaslatát a miskolciak bérrendezésére illetve a helyi vállalkozások támogatására, inkább digitális városról, meg smart cityről álmodozik, így feledtetve a szegénységet, miközben azt hazudja, hogy Miskolcon az elmúlt években javult az életminőség. Erről az a több mint hétezer miskolci biztosan nem tud, aki 2010 óta elhagyta a várost – mondta Jakab Péter.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –