Helyi közélet

2010.07.14. 14:00

Több mint százan használtak hamis utazási igazolványt Miskolcon

<p>Miskolc - Több mint száz személlyel szemben indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság, akik olyan hamis utazási igazolványt használtak helyközi valamint városi busz- és villamosjáratokon, amelyek szociális alapon igényelhetőek. Legutóbb egy 22 éves egyetemi hallgató vizsgája napján bukott le az általa gyártott hamisított dokumentummal - közölte a Független Hírügynökséggel Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa.</p>

Mint elmondta, a Miskolci Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt indított gyorsított eljárást a fiatalemberrel szemben, a bíróság megrovásban részesítette a vádlottat. A hatóság indítványára elkobozták az elkövető számítástechnikai eszközeit is.

A rendőrség azt is közölte: a Miskolci Rendőrkapitányság az első fél évben több mint száz ügyben indított már eljárást hasonló ügyekben közokirat-hamisítás miatt. Az utazási kedvezmény jogtalan felhasználói mellett több kártyahamisító is rendőrkézre került.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy előfordult már olyan is, amikor a hamisított úgynevezett "MÁK-kártyákat" pár ezer forintért próbálták értékesíteni, például piacokon, pályaudvarokon. Ezekkel egyébként különböző - akár száz százalékos - kedvezményeket lehet igénybe venni a tömegközlekedésben.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában