Jobbik: Fővárosi cég népszerűsíti 50 millióért a miskolci villamost

Pakusza Zoltán és Szemes István
Pakusza Zoltán és Szemes István
Miskolc – Miközben a holding-dolgozók minimális szintű béremelésére nincs pénz, arra van, hogy rendezvényeket szervezzenek sztárfellépőkkel, szórólapokat vagy kulcstartókat vásároljanak 50 millió forint értékben a miskolci villamos népszerűsítésére, mondta pénteki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő és Szemes István, a Városüzemeltetési Bizottság tagja.

A Jobbik politikusai szerint Miskolc 50 milliót költ arra, hogy a lakosságnak népszerűsítsék a villamost, ráadásul mindezt egy budapesti cég teheti meg. Vagyis tovább folytatódik az a gyakorlat – tették hozzá -, hogy Miskolcon fővárosi, debreceni vagy más városok cégei kapnak munkát miskolciak helyett. Jelen esetben szokás szerint helyi vállalkozásnak esélye sem volt ajánlatot tenni, mert kizárólag három pesti cégnek kínálták fel a lehetőséget az 50 millió elköltésére.

A Jobbik ezúttal is tiltakozik a miskolciakat hátrányosan megkülönbözető városvezetői gyakorlat ellen, mint ahogy az ellen is, hogy ma már a Fidesznek minden fontosabb, mint a miskolciak bérrendezése.

– Jakab Péter, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke –