Jobbik: elfogadhatatlan, hogy a kormány és a bíróságok sem állnak ki a mezőőrök mellett

Budapest, 2012. október 2., kedd (MTI) – A Jobbik szerint “vérlázító” és elfogadhatatlan az a bírósági és kormányzati gyakorlat, amely nem védi meg a munkájukat végző mezőőröket és teljesen kiszolgáltatja őket – hangzott el a párt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő ismertette: 2011 májusában a Heves megyei Kerecsenden a helyi mezőőr tetten ért 10 cigány származású embert cseresznyelopás közben, majd megpróbálta őket megállítani és intézkedni ellenük. A jobbikos politikus elmondta: az eset vége az lett, hogy a 10 elkövető feljelentette a mezőőrt, akit a bíróság a múlt héten 300 forintra bírságolt, amiért az 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket okozott az egyik férfinak. Hozzátette: a sérülés okozását egyébként a mezőőr mindvégig tagadta.

Zagyva György Gyula hangsúlyozta: az ítélet megszületése óta a helyi “bűnözésre hajlamos lakosok” felbátorodtak, hiszen “azt gondolják, hogy nekik mostantól mindent szabad”.

Sneider Tamás a Jobbik alelnöke a sajtótájékoztatón ismertette: pártja szerint egységesíteni kellene a civil önvédelmet Magyarországon és a polgárőröknek, mezőőröknek fegyverhasználati jogot kellene adni, hogy el tudják látni a rájuk bízott feladatokat.

Kiemelte azt is, hogy Kerecsendre a cigány lakosság felzárkóztatására az MSZP kormányzása alatt több százmillió forintot költöttek el, mégis az elmúlt 5 évben folyamatosan emelkedik az elkövetett bűncselekmények száma, a betöréseké például a négyszeresére nőtt 5 év alatt.

– MTI –

Címkék: ,