Jobbik: elfogadhatatlan az LPG üzemanyag adómértékének emelése

Budapest, 2012. október 2., kedd (MTI) – A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány a chipsadó módosításával a legkevésbé környezetterhelő üzemanyagfajta adómértékét a duplájára emelné – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy az Országgyűlés múlt héten kezdte meg az egészségügy többletforráshoz juttatása érdekében szükséges törvénymódosításokról, valamint egyéb törvények módosításáról szóló javaslat tárgyalását. Ennek keretein belül a kormány kezdeményezi az LPG üzemanyag adómértékének két lépcsőben történő emelését – januártól 50, majd májustól újabb 50 – összesen 100 százalékkal.

Z. Kárpát Dániel szerint ezzel az emeléssel az LPG adómértéke 50 forintra nő, a benzin 120 forintos literenkénti adómértékével szemben, vagyis a Jobbik szerint az eddigi árkülönbség jelentősen csökken. Ezzel pedig megnő az LPG üzemanyagra való áttérés beruházásának megtérülési ideje, holott ez a közlekedési mód az egyik legkevésbé terhelő a környezetre, ezért a kormánynak inkább támogatnia kellene ezt – tette hozzá.

– MTI –