Jobbik: Borsodban minden rendőrre szükség van

Akt.:
Pakusza Zoltán és Jakab Péter
Pakusza Zoltán és Jakab Péter
Miskolc – A országos rendőrfőkapitány bejelentése nyomán, miszerint szeptembertől több mint kétezer embert vezényelnek a déli határhoz szeretnénk jelezni a döntéshozóknak: Borsodban minden rendőrre szükség van. Vagy ahogy a helyi egyenruhások fogalmaznak: ha egy rendőrt is elvezényelnek innen, már az is sok.

Borsod-Abaúj-Zemplén tragikus közbiztonsági helyzete ellenére már eddig is több tucat rendőrnek kellett elhagynia a megyét. Nincs jobb helyzetben Miskolc sem: az ország bűnügyi szempontból második legfertőzöttebb városából július közepéig összesen 20 egyenruhást vezényeltek a határhoz, miközben a miskolci adófizetők 14 rendőr túlórában történő járőrözéséért is évi 65 milliót fizetnek az államnak. Nem szórakozásból, hanem mert szükség van rá.

A magyar államnak ugyanúgy kötelessége a Borsodban élők élet- és vagyonbiztonságának garantálása, mint ahogy kötelessége az országhatár védelme. Ahhoz, hogy erre bármi esély is legyen, ne a rendőreinket vezényeljék délre, hanem a hadsereget. Mielőbb! Különben nemcsak a hazánkba érkező migránsok, de a megyénkből menekülő magyarok száma is rohamosan emelkedni fog.

Arra kérjük Csöbör Katalint és a megye kormánypárti képviselőit, támogassák a Jobbik javaslatát a hadsereg bevetésére!

– Pakusza Zoltán, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke és Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője –


Illegális bevándorlás – Országos főkapitány: jelenleg elegendő a Csongrád és Bács-Kiskun megyébe vezényelt rendőri létszám

Budapest, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) – Jelenleg elegendő a Csongrád és Bács-Kiskun megyébe vezényelt rendőri létszám, de a helyzet változása esetén más megyékből, illetve a Készenléti Rendőrség állományából is küldhetnek erőket – mondta az országos rendőrfőkapitány az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorfolyamában. tovább »

Illegális bevándorlás – Hende: a jogszabályok módosítása után van mód a honvédség részvételére a határvédelemben

Szombathely, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) – Jelenleg a rendőrség látja el a határvédelmet, de mód van arra, hogy a hatályos jogszabályok megfelelő módosítása után a Magyar Honvédség bekapcsolódjon a feladatba – mondta a honvédelmi miniszter szerdán Szombathelyen egy más témában tartott esemény helyszínén újságíróknak nyilatkozva. tovább »

Illegális bevándorlás – Határrendészeti igazgatóságot állít fel a rendőrség

Budapest, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) – Határrendészeti igazgatóságot állít fel a rendőrség szeptember 1-jével, a magyar-szerb határ védelmét 2106 fővel erősítik meg – jelentette be Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten. tovább »

Illegális bevándorlás – “Ha jön a parancs, menni kell délre”

Borsod-Abaúj-Zemplén – Akár fél évre is elszakíthatják a rendőröket a családjuktól. tovább »
hirdetés
hirdet�s