Jobbik: az MVK-sok háromezer forintos béremelésért sztrájkolni kényszerülnek

Miskolc – „Több mint egymillió forint lakhatási támogatást kapott tavaly a Miskolc Holding vezérigazgatója, eközben a közlekedési dolgozók háromezer forintos béremelésért is sztrájkolni kényszerülnek” – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője.

A politikus elmondta, a Jobbik közérdekű adatkéréssel fordult a Miskolc Holdinghoz, ennek során derült ki, hogy az önkormányzati vagyonkezelő vezérigazgatója tavaly több mint egymillió forint lakhatási támogatást kapott. „Eközben a holding háromezer dolgozója – akiknek a fizetése több mint 10 százalékkal marad el az országos átlagtól – azt a háromezer forintos béremelést sem kapta meg, amit a városvezetés megígért a 2015-ös évre, mondván a cégcsoport fizetési gondokkal küszködik. Ezek után senki sem csodálkozhat azon, hogy a közlekedési dolgozók úgy döntöttek, ha kell a sztrájk eszközét is bevetik, hogy rákényszerítsék a városvezetést ígéretük betartására” – fogalmazott.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter